Viimeiset uutiset kuminakoista (27.6-17)
Kuminan toukat ovat lisääntyneet lukumääräisesti. Pohjanmaalla on korkea aika aloittaa torjunta toukkia vastaan niiden ilmestyessä pellolle. Todennäköisesti toukka löytyy siitä, missä kukan nuppu on mennyt umpeen ja on hieman tullut ruskeaksi. Valitettavasti ei  ole mitään kiinteää kynnystä lyöty lukkoon torjunnan aloittamiseksi, vaan torjunta on aloitettava toukkien määrän ollessa “riittävän” paljon.

Toukka aikaisessa vaiheessa.

Viimeiset uutiset kuminakoista (21.6-17)
Ensimmäiset kuminatoukat ovat löytyneet Pohjanmaalla. Se tarkoittaa, että munat on munittu ja ensimmäiset toukat ryömivät kohti kukkanuppuja. Torjunnan aika on siis käsillä. Käytä Karate Zeonia torjunnassa. Jos jäljellä on Karate WG:tä ja Cyperkilli:ä, voi niitä myös käyttää.
Älä käytä sitä vastoin Mavrik:iä, mikäli kuminalohko ei ole mehiläispesien vieressä.


Ei yhtään toukkien havaintoa tänään (21.6-17). Kuva Närpiöstä, lämpösumma 235 astetta.

Yleensä
Yhteenlaskettu lämpösumma lähenee 200 astetta ja pian on aika aloittaa kuminakoin toukkien torjunta. Kuminakoi koskee ainoastaan kumina josta tulee satoa.

Ruiskutus tulee suorittaa vasta kun toukat ovat ilmestyneet. Tämä näkyy aikaisintaan kun kokonaislämpösumma on 200 astetta. Suosittelemme, että menette ennen ruiskutusta pellolle katsomaan että toukat ovat esillä, koska torjunta-aineella on huono ennalta ehkäisevä vaikutus, ainoastaan kontaktivaikutus.

Jos haluat tarkastaa oman paikkakuntasi lämpösumman, voit lähettää tekstiviestin numeroon 16161 ja kirjoittaa: Lämpösumma (välilyönti) paikkakunnan nimi. Vastaus tulee välittömästi.

Ruiskutustulos on parhain, jos torjunta tehdään kaksi kertaa. Ensimmäinen kerran, kun toukat ovat ilmestyneet ja toisen kerran viikkoa myöhemmin. Lohko ilman torjunta aiheuttaa todennäköisesti sadonmenetys!

Seuraavia torjunta-aineita voidaan käyttää:
Karate Zeon 0,05-0,075 l/ha
Cyperkill 0,1 l/ha
Turex 0,8-1,2 kg/ha (biolooginen)
Bioruiskute 0,6 l/ha (biolooginen)
Mavrik 0,2 l/ha (saa käyttää ainoastaan mehiläispesäkkeiden läheisyydessä, aiheuttaa jäämäongelmia)

Vesimäärä on 200-300 l/ha. Tehon lisäämiseksi voidaan vielä lisätä kiinnitettä. Samaan tankkiin voi myös lisätä Targa Superia juolavehnän ja hukkakauran torjuntaan.