Viimeiset uutiset kuminakoista (12.6-18)
Toukkamäärät ovat lisääntyneet ja useimmilla lohkoilla on korkein aika aloittaa torjunta. Useimmilla kuminalohkoilla näyttää taimet kärsivän kuivuudesta ja ne ovat näin ollen heikon näköisiä. Sellaisella kasvustolla näkyy kielteisiä vaikutuksia toukista paremmin ja sen vuoksi voi olla aihetta, että ruiskutuksella voi pelastaa, mitä pelastaa voi sadosta.

Tällä lohkolla esiintyi toukkia 11.6 ja torjunta suoritettiin.

Viimeiset uutiset kuminakoista (6.6-18)
Kuminakoin toukkia esiintyy aika yleisesti, mutta toistaiseksi niitä ei ole suuria määriä. Huono juttu on se, ettei ole olemassa kynnystä torjunnan aloittamiselle toukkien lukumäärän perusteella. Silloin joudutaan tilanteeseen, että täytyy tehdä kompromissi, t.s. että niitä ei saa olla paljoa, koska ne ovat tehokkaita syömään sadon pois, mutta ei myöskään liian vähän, koska torjunta-aineet toimivat kosketusvaikutuksella.
Etelä-Suomessa on lämpösumma noin 350 astetta, Keski-Suomessa noin 300 astetta ja Pohjois-Suomessa noin 250 astetta.

Toukka havaittiin Närpiössä 5.6-18.
Valitettavasti kumina kasvaa huonosti kuivuudessa ja kukkia on vähän.

Yleisesti.
Kuminakoi koskee ainoastaan kuminaa, mikä tullaan  korjaamaan pois. Ruiskutus tulee suorittaa vasta kun toukat ovat tulleet esiin. Viime vuodet on osoittanut, että se ilmaantuu vasta, kun lämpösumma ylittyy 200 astetta. Silloin myös ensimmäiset kuminankukat tulevat esiin.
Jos haluaa tarkistaa lämpösumman omalla seudulla, voi lähettää tekstarin numeroon 161 61 ja kirjoittaa Lämpösumma (välilyönti) paikkakunnan nimi. Vastaus tulee välittömästi.
Me suosittelemme, että ennen ruiskutusta käydään pellolla ja tarkistetaan, että toukat todella ovat tulleet esiin, koska torjunta-aineilla on huono ennaltaehkäisevä vaikutus, vain välitön vaikutus.

Ruiskutustulos tulee paremmaksi, jos torjunta tehdään 2 kertaa. Ensimmäisellä kerralla, kun toukat ovat tulleet esiin ja toisen kerran viikon päästä.
LAIMINLYÖTY TORJUNTA EI TUO TODENNÄKÖISESTI SATOA.

Torjunta-aineita, joita voi käyttää:
Karate Zeon 0,05-0,075 l/ha
Turex 1 kg/ha (biologinen)
Mavrik 0,2 l/ha (Ei sallittu paitsi mehiläispesäkkeiden läheisyydessä, aiheuttaa jäämiä kuminaan)

Vesimäärä on 200 – 300 l/ha. Tehostaakseen ruiskutusta voidaan lisätä kiinneainetta. Samaan tankkiin voidaan myös lisätä Targa Superia juolavehnän ja hukkakauran torjuntaan.

Kuminatoukkien tarkistaminen.