Kuminatoukkien tämän hetken tilanne (13.6-16)
Edelleen lyötyy vain yksittäisiä toukkia. Torjunta voidaan sen vuoksi vielä siirtää. Ehkä tilanne muuttuu sään lämmetessä. Toisen satovuoden pellot ovat enimmäkseen vähän edellä ja niissä voi esiintyä enemmän toukkia.


Kuminatoukka.

SKuminatoukkien tämän hetken tilanne (3.6-16)
Ensimmäiset toukat on löydetty Pohjanmaalla. Se merkitsee, että toukkien torjunnan ajankohta lähestyy. Käytä Karate Zeonia torjuntaan. Jos sinulla on vielä jäljellä Karate WG:tä ja Cyperkilliä niin niittäkin voi käyttää. Älä kuitenkaan käytä Mavrikin mikäli kuminalohkosi ei ole mehiläispesien lähellä.


Kuminatoukka.

Kuminatoukkien tämän hetken tilanne (1.6-16)
Pohjanmaalla ei ole vielä tehty toukkahavaintoja. Täältä pellolta Harjavallassa löytyi eilen tiistaina ensimmäinen toukka. Lämpösumma oli eilen 247 astetta Harjavallassa.


Harjavallan lohko.

Yleensä
Yhteenlaskettu lämpösumma lähenee 200 astetta ja pian on aika aloittaa kuminakoin toukkien torjunta. Kuminakoi koskee ainoastaan kumina josta tulee satoa.
Ruiskutus tulee suorittaa vasta kun toukat ovat ilmestyneet. Tämä näkyy aikaisintaan kun kokonaislämpösumma on 200 astetta. Suosittelemme, että menette ennen ruiskutusta pellolle katsomaan että toukat ovat esillä, koska torjunta-aineella on huono ennalta ekhäisevä vaikutus, ainoastaan kontaktivaikutus.
Klikkaamalla tästä saat lisätietoa Luke:ltä.


Toukan ulkonäkö

Jos haluat tarkastaa oman paikkakuntasi lämpösumman, voit lähettää tekstiviestin numeroon 16161 ja kirjoittaa: Lämpösumma (välilyönti) paikkakunnan nimi. Vastaus tulee välittömästi ja maksaa 84 c/kerta.

Tilanne täällä hetkellä (astetta)

Pori Kuopio Lapua Raahe
To 26/5 175 203 160 87
La 28/5 196 216 177 99
Ma 30/5 220 239 202 116

Ruiskutustulos on parhain, jos torjunta tehdään kaksi kertaa. Ensimmäinen kerran, kun toukat ovat ilmestyneet ja toisen kerran viikkoa myöhemmin. Lohko ilman torjunta aiheuttaa todennäköisesti sadonmenetys!

Seuraavia torjunta-aineita voidaan käyttää:
Karate Zeon 0,05-0,075 l/ha
Cyperkill 0,1 l/ha
Turex 0,8-1,2 kg/ha (biolooginen)
Bioruiskute 0,6 l/ha (biolooginen)
Mavrik 0,2 l/ha (Saa käyttää ainoastaan mehiläispesäkkeiden läheisyydessä. Aiheuttaa jäämäongelmia)

Vesimäärä on 200-300 l/ha. Tehon lisäämiseksi voidaan vielä lisätä kiinnitettä. Samaan tankkiin voi myös lisätä Targa Superia juolavehnän ja hukkakauran torjuntaan.