Aktuellt

Frågor och svar

Jag vill börja odla kummin, var börjar jag?
Du kan börja med att kontakta Caraway Finland/ Dan och be om att få kontraktspapper skickade till dig. Att odla kummin är nämligen baserad på kontraktsodling.
Om kumminskörden misslyckas, blir jag tvungen att leverera ändå?
Nejdå, vi är medvetna om att kummin är en växt som man ibland kan få en sämre skörd av.
Var får jag tag i utsäde?
Från Caraway Finland. Vi har egna utsädesodlare vars odlingar kontrolleras i enlighet med utsädesodlingens regler. Det är alltså fråga om certifierat utsäde. Caraway Finland kan erbjuda de bästa kumminsorterna som finns på marknaden för tillfället.
Läs fler frågor och svar...

Finsk kummin

Finländskt kummin är det erkänt bästa kumminet i världen tack vare dess renhet och rika arom. Odlingsförhållandena i Finland är optimala för odlande av kummin. Det kalla klimatet ger en naturligt frisk skörd och de långa ljusa sommarnätterna bidrar till högsta möjliga oljehalt i kumminfröna. Den höga oljehalten ger kumminet dess kraftfulla arom som gjort finländskt kummin så uppskattat.

KONTAKTA OSS

Är du intresserad att bli kontraktsodlare? Eller har du frågor kring kumminodlingen?
Tveka inte att ta kontakt! För oss är kontakten med jordbrukaren det viktigaste.
Vår personal

CARAWAY FINLAND OY AB

Caraway Finland Oy vidareförädlar kummin från finländska kontraktsodlare. Företaget grundades 2004 av Torbjörn Engelholm och startade som ett packeri i liten skala. I takt med att kumminodlingen utökades kunde moderna maskiner anskaffas och nya verksamhetsutrymmen byggas. I dag finns en fräsch anläggning med innovativa lösningar och modern teknologi i Närpes, Österbotten. Företaget är en stor producent av kummin och har export till över 40 länder världen över. De huvudsakliga marknaderna är Europa, USA och Asien. På Caraway Finland sorterar och packar vi färsk kummin för försäljning. En del av kumminet pastöriseras enligt behov och på kundens önskemål. Vi utvinner också kumminolja genom destillering. Vi har valt att inrikta oss på en enda råvara och strävar efter att ge våra kontraktsodlare bästa möjliga växtrådgivning och därmed en riklig och kvalitativt god skörd. Detta tillsammans med vår moderna produktionsanläggning med senaste innovationer inom teknologi gör att vi kan garantera att varje leverans av kummin är perfekt.