10. Kuivaus | Caraway Finland Skip to main content

10. Kuivaus

Kuva
Torkning bör ske omedelbart efter tröskning.

Kuivaus pitää suorittaa välittömästi puinnin jälkeen.

Kuivaus pitää suorittaa välittömästi puinnin jälkeen, koska siemenet muutoin voivat saada hometta ja näin ollen tulla kelvottomiksi elintarvikkeina. Korianteri tulee kuivata matalassa lämpötilassa, noin 30 40 °C, tavoitteena saada kosteuspitoisuus laskettua 10 prosenttiin.

On harvinaista saada käsiin kosteusmittari, josta löytyy asteikolta korianteri. Mutta tietyt mittarit, esim. Wile 55 -mittarilla voi katsoa paperiasteikolta arvon, mikä näkyy mittarin näytöllä, joka taas vastaa kosteuspitoisuutta. Tätä varten käytetään mittarin 0-asteikkoa.

Kuva
Fastställande av fukthalten i koriander.

Korianterin kosteuspitoisuuden määrittely.